Astrologjia, grafiku i lindjes: Mërkuri në 4 elementë

Ndikimi i tij tregon se si një person mendon, komunikon dhe ndërvepron me botën e jashtme.

Astrologjia na mëson se Mërkuri , planeti më afër Diellit në sistemin diellor, është i një rëndësie qendrore. Simbolika e tij është e pasur me kuptime që pasqyrohen në aspekte të ndryshme të personalitetit dhe fatit të një individi.Në Astrologji, Mërkuri lidhet me komunikimin, intelektin, lëvizjen, logjikën dhe aftësinë për të mësuar. Është Planeti që drejton gjuhën, shkrimin, tregtinë, udhëtimin dhe aftësinë për t'u përshtatur. Ndikimi i tij tregon se si një person mendon, komunikon dhe ndërvepron me botën e jashtme.
 
Mërkuri në Katër Elementet (Zjarri, Toka, Ajri dhe Uji) merr kuptime të ndryshme:

Mërkuri në Shenjat e Zjarrit (Dashi, Luani, Shigjetari)

Në shenjat e zjarrit Mërkuri i shton një energji dinamike dhe impulsive komunikimit dhe mënyrës së të menduarit të individit. Njerëzit me Mërkur në shenjat e zjarrit priren të jenë të drejtpërdrejtë, të pasionuar dhe të sigurt në mënyrën se si shprehin idetë dhe mendimet e tyre. Ata mund të jenë aventurierë dhe të etur për përvoja të reja intelektuale, duke e shtyrë vazhdimisht veten drejt horizonteve dhe sfidave të reja.

Mërkuri në Shenjat e Tokës (Demi, Virgjëresha, Bricjapi)

Në shenjat e tokës Mërkuri jep një mentalitet praktik, racional dhe të orientuar drejt detajeve. Njerëzit me Mërkur në shenjat e tokës janë konkretë, metodikë dhe të besueshëm në mënyrën se si përpunojnë informacionin dhe komunikojnë me të tjerët. Ata janë të orientuar drejt realitetit dhe konkretitetit dhe priren të jenë të durueshëm dhe këmbëngulës në ndjekjen e qëllimeve të tyre intelektuale.

Mërkuri në Shenjat e Ajrit (Binjakët, Peshorja, Ujori)

Në shenjat e ajrit Mërkuri shprehet përmes një mentaliteti të hapur, të shoqërueshëm dhe fleksibël. Njerëzit me Mërkur në shenjat e ajrit janë kureshtarë, komunikues dhe të etur për të ndarë idetë dhe njohuritë e tyre me të tjerët. Ata mund të jenë shumë të adaptueshëm dhe të aftë për të parë situata nga këndvështrime të ndryshme, duke i bërë ata komunikues dhe negociatorë të aftë.

Mërkuri në Shenjat e Ujit (Gaforrja, Akrepi, Peshqit)

Në shenjat e ujit Mërkuri i shton një thellësi emocionale dhe intuitive komunikimit. Njerëzit me Merkur në shenjat e ujit janë të ndjeshëm, empatikë dhe intuitivë në mënyrën se si komunikojnë dhe kuptojnë botën përreth tyre. Ata mund të jenë shumë empatikë dhe të aftë të perceptojnë nuancat delikate emocionale në komunikim, duke i bërë ata empatikë dhe mirëkuptues ndaj të tjerëve.

© Të gjitha të drejtat e rezervuara

$ads={2}

Istockphoto

Post a Comment

Previous Post Next Post