6 zakone të vogla që do t'ju bëjnë më pozitivë se 98% e njerëzve

Të kesh një qëndrim pozitiv është thelbësor për të përmirësuar mirëqenien tonë mendore dhe fizike. Por si të arrihet ky qëllim? Këtu janë 6 zakone që, të adoptuara çdo ditë, mund t'ju ndihmojnë të bëheni më pozitivë se 98% e njerëzve!

1. Përvetësoni praktikën e mirënjohjes

Mirënjohja është një nga çelësat e lumturisë dhe pozitivitetit. Merrni kohë çdo ditë për të shkruar ose thjesht mendoni për gjërat që vlerësoni në jetën tuaj . Mund të jetë aq e thjeshtë sa të njohësh kënaqësitë e vogla të përditshme, si një kafe e mirëmëngjes ose një bisedë e këndshme me një koleg.

Ditari i mirënjohjes

Për të praktikuar këtë zakon, mund të mbani një ditar mirënjohjeje. Çdo natë para se të shkoni në shtrat, shkruani tre gjëra për të cilat jeni mirënjohës. Kjo ju ndihmon të përqendroni mendjen tuaj në aspektet pozitive të jetës tuaj dhe jo në problemet dhe shqetësimet.

2. Jepini vetes momente relaksi

Është thelbësore t'i ndani vetes kohë për të rimbushur bateritë dhe për të kultivuar një qasje pozitive ndaj botës përreth nesh. Këto momente relaksi janë një mundësi për të praktikuar aktivitete që na japin kënaqësi dhe na ndihmojnë të largojmë stresin.

• Bëni meditim ose joga
• Lexo nje liber
• Kaloni kohë me miqtë ose familjen
• Bëni një shëtitje jashtë

Këto pushime duhet të përshtaten me shijet dhe stilin tuaj të jetesës:

Zgjidhni një aktivitet relaksues

Zgjidhni një aktivitet që ju lejon të relaksoheni si fizikisht ashtu edhe mendërisht. Merrni kohë për t'u njohur me këtë aktivitet dhe mos e konsideroni si detyrim, por një moment kushtuar mirëqenies suaj.

3. Praktikoni ndjeshmërinë ndaj të tjerëve

Të qenit empatik ndaj të tjerëve është një mënyrë shumë efektive për të përmirësuar mentalitetin tuaj pozitiv. Kur kuptojmë dhe pranojmë emocionet e të tjerëve, kjo nxit aftësinë tonë për të krijuar marrëdhënie më harmonike dhe të forta. Të dini se si ta vendosni veten në vendin e tjetrit, ju lejon të kuptoni më mirë mendimet, nevojat dhe sjelljet e tyre.. Gjithashtu na ndihmon të përqendrohemi më pak te vetja dhe t'i kushtojmë më shumë vëmendje ndjenjave dhe përvojave të të tjerëve.

Përmirësoni komunikimin tuaj

Praktika aktive e empatisë përfshin, në veçanti, cilësinë e komunikimit tonë me të tjerët. Të qenit i sjellshëm, duke ofruar një vesh të dëgjuar dhe duke dhënë përgjigjet e duhura janë thelbësore për të zhvilluar një qëndrim pozitiv.

4. Kultivoni një rreth shoqëror shpërblyes

Rrethinat tona luajnë një rol vendimtar në pozitivitetin tonë: njerëzit me të cilët ndërveprojmë rregullisht ndikojnë në disponimin tonë dhe mënyrën se si e shohim botën. Prandaj është thelbësore të rrethohemi me njerëz që ndajnë vlerat tona dhe na mbështesin në kërkimin tonë të lumturisë.

Gjeni grupin tuaj të mbështetjes

Identifikoni njerëzit pozitivë rreth jush dhe kaloni më shumë kohë me ta. Diskutimet konstruktive, ndihma e ndërsjellë dhe kënaqësia mes miqve janë të gjitha mundësi për të forcuar mendimet tuaja pozitive.

5. Mësoni të njihni veten dhe jini të sjellshëm me veten

Për të kultivuar një qëndrim pozitiv, së pari duhet të mësoni të njihni veten më mirë. Jini të vetëdijshëm për pikat tuaja të forta dhe të dobëta, por gjithashtu jini të sjellshëm me veten.

Pranoni papërsosmëritë tuaja dhe mësoni të jetoni me to pa u fokusuar shumë në to.  Një person që e gjykon vazhdimisht veten për gabimet e tij, priret të ushqejë mendime negative, të cilat dëmtojnë mirëqenien e tij mendore dhe emocionale. Mësoni të vlerësoni sukseset tuaja dhe mos u jepni shumë rëndësi dështimeve: konsiderojini ato si mundësi për të mësuar dhe për rritje personale.

6. Ndiqni një dietë të shëndetshme dhe ushtroni rregullisht

Një dietë e shëndetshme, e ekuilibruar dhe aktiviteti i rregullt fizik kontribuojnë shumë në nivelin tonë të pozitivitetit. Këto zakone, në fakt, nxisin sekretimin e endorfinës, hormone këto që na japin një ndjenjë mirëqenieje dhe ndihmojnë në luftimin e stresit.

• Zgjidhni fruta dhe perime të freskëta
• Kufizoni ushqimet e përpunuara dhe me shumë sheqer
• Mirato një orar të rregullt të ngrënies

Sa i përket aktivitetit fizik, nuk është e nevojshme të merreni me orë të tëra sporti intensiv çdo ditë. Gjeni një aktivitet që ju pëlqen dhe mund ta bëni rregullisht, edhe nëse është thjesht ecje për 30 minuta çdo ditë./Horoskopi.vip

Post a Comment

Previous Post Next Post