3 gënjeshtra që e kaluara juaj e vështirë ju tregon për të ardhmen tuaj

Të gjithë ne kemi kaluar periudha të vështira në jetën tonë dhe shpesh është e vështirë të heqim dorë nga këto përvoja. Ndonjëherë ne e lëmë të kaluarën tonë të thyer ( Vështirë) të diktojë perceptimin tonë për të ardhmen dhe kjo mund të na shtyjë të mendojmë negativisht ose të besojmë në disa ide të rreme që në të vërtetë nuk janë të vërteta. Në këtë artikull,  do të hedhim poshtë tre gënjeshtra të zakonshme që lidhen me një të kaluar të vështirë  dhe si mund të adoptoni një perspektivë të re për të ardhmen tuaj .

Gënjeshtra nr. 1: Jeni të dënuar të përsërisni gabimet e së kaluarës

Gënjeshtra e parë e zakonshme është se ju jeni të dënuar të përsërisni vazhdimisht gabimet e së kaluarës. Është e natyrshme të kesh frikë të bësh gabime, veçanërisht nëse ke bërë gabime të mëdha në të kaluarën. Megjithatë, të besosh se ke ngecur në këtë cikël gabimesh është kundërproduktive dhe nuk të ndihmon të përparosh.

Mësoni nga gabimet tuaja:

E vërteta është se çdo gabim është një mundësi për mësim dhe rritje personale. Në vend që të besoni se jeni të dënuar të përsërisni vazhdimisht dështimet tuaja, mendoni për gjërat pozitive dhe mësimet që mund të mësoni nga secili prej këtyre gabimeve. Kjo ju jep mundësinë për të ndryshuar dhe shmangur këto gabime në të ardhmen.

Fale veten:

Është gjithashtu e rëndësishme të falni veten për gabimet e së kaluarës. Ju nuk mund ta ndryshoni atë që ka ndodhur në të kaluarën, kështu që është më mirë të përqendroheni në mënyrën se si mund ta përmirësoni jetën tuaj sot dhe nesër. Veproni me mirësi ndaj vetes dhe lini pas keqardhjen dhe fajin.

Gënjeshtra nr. 2: Nuk jeni të denjë për dashuri apo sukses për shkak të së kaluarës suaj

Gënjeshtra e dytë shpesh buron nga vetëvlerësimi i ulët. Pasi kemi përjetuar sprova dhe vështirësi, ndonjëherë priremi të besojmë se nuk meritojmë të jemi të lumtur, të na duan ose të kemi sukses në ndonjë gjë. Kjo mënyrë e të menduarit mund të na pengojë të ndjekim ëndrrat tona dhe të kërkojmë marrëdhënie pozitive.

Të gjithë e meritojnë lumturinë:

E vërteta është se të gjithë meritojnë lumturi, dashuri dhe sukses , pavarësisht nga e kaluara e tyre. Mos lejoni që përvojat tuaja të së kaluarës të përcaktojnë vetëvlerësimin tuaj. Të gjithë jemi të papërsosur dhe të gjithë jemi përballur me sfida, kjo vetëm sa na forcon karakterin dhe na bën më elastik.

Kini besim në aftësitë tuaja:

Merrni parasysh të gjitha aftësitë, cilësitë dhe talentet që zotëroni dhe përdorni ato për të ndërtuar një të ardhme më të mirë. Kultivoni besim në veten tuaj dhe aftësinë tuaj për të pasur sukses, pavarësisht nga e kaluara juaj e vështirë.

Gënjeshtra nr. 3: Jeta juaj do të jetë gjithmonë po aq e vështirë sa ishte në të kaluarën

Gënjeshtra e tretë është të besosh se për shkak se keni vuajtur dhe luftuar në të kaluarën, jeta juaj do të vazhdojë të jetë një luftë e vazhdueshme. Kjo mënyrë e të menduarit mund të krijojë ndjenja të pafuqisë dhe mungesës së shpresës.

Çdo ditë është një mundësi e re:

Mos harroni se çdo ditë përfaqëson një mundësi të re për të ndryshuar situatën tuaj. Sfidat me të cilat jeni përballur dhe ato me të cilat po përballeni aktualisht nuk janë të përhershme: ato do të zhduken herët a vonë. Jini të hapur ndaj mundësisë për të krijuar një të ardhme pozitive dhe përmbushëse pavarësisht nga situata juaj aktuale.

Rëndësia e qëllimeve:

Vendosni objektiva realiste dhe të arritshme për të përmirësuar jetën tuaj dhe për të kapërcyer pengesat tuaja. Të qenit në gjendje t'i arrini këto qëllime, edhe nëse janë të vogla, mund t'ju japë një ndjenjë të arritjes dhe të forcojë besimin tuaj në aftësinë tuaj për të kapërcyer vështirësitë e së kaluarës.

Forconi rrjetin tuaj të mbështetjes:

Mos hezitoni të kërkoni ndihmë dhe t'i shprehni shqetësimet tuaja njerëzve që keni besim. Ndonjëherë një bisedë e thjeshtë mund të na japë një pasqyrë të re për situatën tonë dhe të na ndihmojë të gjejmë zgjidhje për të përmirësuar jetën tonë.

Është thelbësore të çlirohemi nga gënjeshtrat që lidhen me të kaluarën tonë të thyer për të pasur një vizion pozitiv për të ardhmen tonë. Mësoni nga gabimet tuaja të së kaluarës, falni veten dhe njihni vetëvlerësimin tuaj dhe mbani mend se çdo ditë përfaqëson një mundësi të re për të ndryshuar dhe evoluar. Duke adoptuar këto të vërteta, do të jeni më të pajisur për të përballuar sfidat e së tashmes dhe për të ndërtuar një të ardhme të ndritur për veten tuaj./Horoskopi.vip

© Të gjitha të drejtat e rezervuara

$ads={2}

 

Post a Comment

Previous Post Next Post