5 këshilla se si të jeni dhe të gjeni një mik të mirë

 Në ditët e sotme është e vështirë të dallosh një mik të mirë dhe një mik që thjesht e lidhin interesat me ju. Gjithnjë kemi nevojë për dikë që të qëndrojë me ne sepse ndjehet mirë, gjithashtu dhe anasjelltas miqtë tanë kanë nevojë që ne të jemi të sinqertë dhe të mirë përballë tyre.

 

Në këtë artikull do të listojmë 8 këshilla se si mund të dalloni nëse miku juaj është i sinqertë me ju dhe gjithashtu si të bëheni një mik i denjë për ta.

 

1.Jepini përparësi

 

Pavarësisht se sa e zënë është jeta juaj, gjeni kohë për miqësi. Do të jeni një mik i mirë për sa kohë që e bëni këtë marrëdhënie një pjesë qendrore të jetës suaj. Gjeni kohë për një telefonatë, planifikoni një darkë ose bëni një shëtitje. Edhe nëse janë vetëm disa minuta, do të thotë shumë për miqësinë tuaj. Nëse nuk i jepni përparësi, lidhja mund të zbehet.

 

2.Falni

 

Askush nuk përjashtohet nga gabimet, dhe përballë gabimeve, miqtë e mirë falin . Ky është një nga çelësat kryesorë për të qenë miq të mirë.

 

3.Përgjigjuni telefonatave

 

Nuk ka të bëjë vetëm me praninë fizike, por përgjigjja e një mesazhi ose një telefonate është një mënyrë për të treguar shoqërinë, veçanërisht nëse shoku juaj po kalon një problem pune, dashurie ose ndonjë problem tjetër.

 

4.Të ushqehet vetëvlerësimi

 

Miqtë e mirë ngrenë moralin dhe shpirtin për të na ndihmuar të arrijmë qëllimet në jetë. Të jesh një mik i mirë ka të bëjë me rritjen e vetëvlerësimit , shmangien e kritikave dhe shfaqjen e besnikërisë. Ju jeni një mik i mirë edhe nëse shpesh kujtoni cilësitë dhe potencialin e tyre.

 

5.Mbështetini vendimet

 

Nuk ka të bëjë me miratimin e gjithçkaje, por edhe nëse konsideroni alternativa të tjera për një çështje të caktuar, ju jeni në anën e tyre dhe i mbështesni. Në mënyrë të ngjashme, kur një mik është i stresuar, ndihmojeni të qetësohet, ofroni këshilla dhe vizualizoni një skenar me alternativa të mundshme, në mënyrë që ata të marrin vendimet e duhura.

 

Gjithashtu këto cilësi shikojini nëse i posedojnë edhe miqtë tuaj dhe më pas ju mbetet juve të vendosni!


$ads={2}Post a Comment

Previous Post Next Post