Hëna e re me fuqi të madhe "do të mbizotërojë shpirti rebel"

Nga 20 janari do të mund të merrni masa dhe të përfitoni nga forcat e forta të rinovimit.

Kush është shkëmbi juaj?

Yjet e dashurisë dhe financave janë në krizë: që në prag të ndërrimit të viteve, nën sipërfaqe pati shumë turbullira. Çështjet e besimit, besnikërisë, pushtetit dhe varësive do të jenë në rrezik.

Do të jetë e qartë se kujt mund t'i besoni vërtet. Nëse dikush ka tradhtuar besimin tuaj, ju duhet të vuani pasojat.

Në marrëdhënien tuaj do të keni nevojë për përkushtim, siguri dhe përgjegjësi.

Yjet e dashurisë

Në fillim të vitit Venusi, perëndeshë e dashurisë, do të sjellë më shumë intensitet se kurrë. Ai do të bashkohet në Bricjap me Plutonin, perëndinë e botës së krimit dhe do të nxjerrë në dritë disa anë të marrëdhënies suaj që ishin fshehur më parë.

Këto mund të jenë dëshira për të cilat nuk keni folur kurrë me të dashurin tuaj. Ose mund të jenë preferencat seksuale që do të shfaqen.

Shpresojmë, kjo do të çojë në një intensifikimin e marrëdhënies: do të stimulojë tërheqjen dhe do të forcojë lidhjen.

Sekretet do të dalin në dritë

Megjithatë, mund të dalin në dritë edhe sekretet që keni dashur t'i mbani nga njëri-tjetri. Këto ndoshta nuk do të zbulohen rastësisht, por vullnetarisht.

Konstelacioni kritik i Venusit me Plutonin dhe Lilithin shoqërohet shpesh nga një frikë e fortë nga humbja, xhelozia dhe lojërat e pushtetit. Por mungesa e besimit nuk do të jetë rezultat i një përpjekjeje për të kontrolluar apo manipuluar.

Yjet e dashurisë do kërkojnë një përballje intensive. Vetëm në këtë mënyrë do të jetë e mundur të arrijmë në rrënjët e problemeve dhe t'i zgjidhni ato.

Asnjë kompromis në dashuri

Përsa i përket dashurisë dhe parave, gjërat do të ndryshojnë në fillim të janarit. Kërkesat ose do të bëhen përfundimtare ose do të përdoren edhe si levë.

Do të ndjeni qartë se ku jeni përfshirë në varësi dhe marrëdhënie që nuk janë të mira për ju. Çlirimi nga lidhjet që nuk janë plotësisht të lira është një proces i vështirë, por i domosdoshëm.

Plani buxhetor dhe masat e kursimit

Në fillim të vitit këshillohet të bëni një plan buxhetor. Përveç rritjes së çmimit, mund të rëndoheni me të arkëtueshme dhe të pagueshme financiare (papagime). Nëse jeni duke kaluar nëpër një divorc, mund të ketë kosto shtesë. 

Ditët veçanërisht të favorshme të janarit 2023

  • 9 janar: hapje ndaj gjërave të reja, fleksibilitet, komunikim i orientuar drejt qëllimit, shpirt ekipor, kompromise, kreativitet (Merkur-Uran, Venus-Mars).
  • 24 dhe 25 janar: hapja, bujaria, besimi (Dielli-Jupiter).
  • 30 dhe 31 janar: Qartësia, vendosmëria, vitaliteti (i mirë për sportet), këmbëngulja, fuqia vizionare, perceptimi i shpejtë, komunikimi i frytshëm, aftësia teknike (Dielli-Marsi, Mërkuri-Urani).

Hëna e re e 21 janarit te Ujori liridashës do të shënojë një pikë kthese në nivel social dhe personal. Ajo do të ndodhë në kundërshtim të saktë me perëndeshën radikale Lilith, (hena e zeze) e cila do t'i japë asaj një shpirt jashtëzakonisht rebel.

Kjo hënë e re do të jetë si një thirrje zgjimi, ose një thirrje për rezistencë dhe aktivizim politik. Minoritetet do të bëjnë trazira. Do të bëhen kërkesa të forta: për barazi, kundër diskriminimit.

Drejtësia sociale do të bëhet thirrje, duke përdorur provokimin si mjet dhe vijat e kuqe mund të kalohen. Radikalizimi dhe intoleranca mund të përforcojnë ndarjen e shoqërisë. Prandaj, e treta e fundit e muajit do të jetë shumë e turbullt.

Reforma dhe inovacioni

Ne do të thirremi të rimendojmë shumë gjëra, veçanërisht si shoqëri. Ujori do të jetë shenja e përparimit: ai përfaqëson reformën dhe inovacionin.

Urgjenca e këtyre shqetësimeve do të nënvizohet nga Lilith kërkuese dhe radikale. Urani, planeti novator dhe sundimtari i Ujorit, do të kërkojë gjithashtu veprime të menjëhershme.

Prandaj, ngjarjet globale mund të ndodhin në ose rreth 21 dhe 22 janarit që do të krijojnë një pikënisje krejtësisht të re.

Do të kërkohet veprim vendimtar

Ajo që do të jetë çliruese për disa dhe do të sjellë lehtësim të menjëhershëm, mund t'i vendosë të tjerët në një pozicion shumë të pakëndshëm, të prekur pa dashje nga ngjarjet.

Një gjë është e sigurt: për momentin nuk do të mund të vendoseni në zonën tuaj të rehatisë. Në skenarin më të mirë, veprimi i saktë mund të zgjidhë menjëherë një problem.

Nevojat që i keni shtypur për një kohë të gjatë mund të bëhen të ndjeshme. Ju mund të kuptoni papritur se çfarë duhet të ndryshoni në jetën tuaj. Atëherë do të veproni, pa menduar apo grindur.

Në thelb, ka të bëjë me autonominë: të jesh në gjendje të shkëputesh nga ndikimet e jashtme, pritjet shoqërore dhe konventat, dhe të jetosh jetën tënde në mënyrën që është e duhura për ty.

Marrëdhënie të përkushtuara

Përpjekja e pakushtëzuar për autonomi sigurisht që do të jetë gjithashtu një sfidë e madhe për marrëdhëniet tuaja. Do të jetë thelbësore që këto të kryhen në baza të barabarta dhe me transparencë.

Vetëvendosja do të jetë qendrore. Mund të ketë vlera dhe dëshira të ndryshme për liri, por ato duhen respektuar. Nëse ky pranim mungon, mund të ndodhë një pushim në të tretën e fundit të muajit, qoftë edhe në miqësi.

Një slitë me emocione

Afërdita, perëndesha e dashurisë, do të përballet gjithashtu me një tranzicion të vështirë në janar. Pas fillimit tronditës të vitit dhe lehtësimit të përkohshëm pasues, ai do të hyjë në fushën e tensionit midis Uranit dhe Saturnit nga 14 deri më 23 janar. Marrëdhënia juaj do të tronditet sërish!

Ditë veçanërisht të ngarkuara në janar 2023 

  • 14 dhe 15 janar : paqëndrueshmëri, nervozizëm, dëshirë për liri në dashuri, arratisje, oreks i lartë rreziku.
  • 18 janar : Presionet e brendshme dhe/ose të jashtme, konfliktet e pushtetit, frika e lëshimit, problemet e komunikimit dhe qarkullimit (Dielli-Plutoni, stacioni i Merkurit)
  • 21 janar : konflikte vlerash, intolerancë, ndarje, provokim, thyerje tabu, pakënaqësi, ndryshime rrënjësore, ndarje (Dielli-Hëna-Lilith, stacioni i Uranit, Venus-Saturni).

Në rastin më të mirë, pakënaqësia do të bëhet një motiv për të punuar në marrëdhënien tuaj. Por kjo supozon se ju dëshironi të qëndroni së bashku me partnerin tuaj. Dyshimet në këtë pikë mund të lindin gjatë gjithë kohës.

Punë intensive për marrëdhëniet

Dëshira për të hequr qafe më në fund të gjitha problemet dhe për të qenë i lirë do të jetë e madhe! Por nëse diçka ju pengon, kjo mund të jetë e rëndësishme. Zbuloni se çfarë ju lidh me partnerin tuaj. Forcojeni dhe vlerësojeni.

Bëni pak vetëekzaminim dhe mos fajësoni vetëm partnerin për problemet. Çfarë mund të bëni në të vërtetë për marrëdhënien tuaj? Dhe si mund të bindet tjetri që të punojë në marrëdhënie?

Pa veprim të përbashkët nuk është e mundur. Thuaj lamtumirë ideve fikse se si duhet të jetë marrëdhënia juaj. Jini të hapur ndaj ideve dhe përvojave të reja. Jini kurioz dhe të gatshëm për të eksperimentuar.

Degjo zemren tende

Në fund të muajit, pas një periudhe dashurie stresuese, gjërat do të qetësohen. Më 27 janar, Venusi do të hyjë në shenjën e ëmbël të zodiakut të Peshqve: kjo do t'ju bëjë pajtues. Për ju, harmonia dhe paqja do të bëhen më të rëndësishme se diskutimet e diskutueshme.

Duke qenë se Peshqit janë një shenjë shpirti, vendimet do t'i merrni me zemër dhe jo me kokë. Do të jeni më të hapur, më të dhembshur dhe të kuptueshëm, por pa qenë të pabesë ndaj vlerave tuaja.

Yjet do t'ju inkurajojnë ende të qëndroni për nevojat tuaja. Nëse e bëni me ngrohtësinë e zemrës suaj, frontet më të vështira do të mund të zbuten.

$ads={2}

Post a Comment

Previous Post Next Post