4 gabime që Dashi, Luani dhe Shigjetari bëjnë vazhdimisht në marrëdhënie.

1. Janë kokëfortë dhe nuk e dëgjojnë (gjithmonë)  partnerin

Një nga gabimet më të mëdha që bëjnë shenjat e zjarrit në marrëdhënie është se ata janë jashtëzakonisht kokëfortë më shpesh sesa jo. Ata fokusohen shumë tek siguria që kanë në vetvete dhe që i bën të mendojnë se bëjnë gjithmonë gjithçka siç duhet, por kjo i bën kompromiset në marrëdhënie shumë komplekse, të cilat përkundrazi janë themelore. Atyre nuk u pëlqen të marrin urdhra apo edhe të kritikojnë, nëse vendosen në pozicionin që mund të rebelohen lehtësisht.

2. Janë brutalisht të sinqertë

Ndershmëria në dashuri është një gjë kyçe mes partnerëve, por shenjat e zjarrit shpesh bëjnë gabim të jenë shumë të prerë dhe të pasjellshëm kur thonë diçka. Atyre nuk u intereson shumë se si mund të reagojnë të tjerët ndaj asaj që do të thonë, vetëm për ta bërë atë shumë vonë kur dëmi është bërë tashmë. Ata janë pak të ashpër në të thënë atë që mendojnë dhe nuk e kuptojnë shumë, edhe nëse kjo nuk i justifikon.

3. Nuk gjejnë ekuilibrin e duhur

Për shenjat e zjarrit puna është e rëndësishme dhe në shumicën e rasteve përfaqëson një qëllim që duan ta ndjekin me të gjitha forcat. Megjithatë, për shumë prej tyre kjo merr formën e përqendrimit të vëmendjes së madhe në punë, duke injoruar paksa marrëdhënien. Ata thjesht duhet të kuptojnë se dashuria dhe puna mund të shkojnë paralelisht, por është e rëndësishme që ju të mos i pengoni në rrugën e tyre drejt suksesit, t'i pengoni ose t'i bëni të ndryshojnë drejtim.

4. Nuk janë transparent

Edhe pse mënyra e tyre e të qenurit i shtyn në mënyrë të pashmangshme të shprehin atë që mendojnë në shumicën e situatave, nuk është e thënë që të bëjnë të njëjtën gjë në lidhje me emocionet e tyre. Atyre nuk u pëlqen të ndihen të pambrojtur ose "të zhveshur" dhe ndonjëherë preferojnë t'i mbajnë të heshtura mendimet e tyre negative në vend që t'i shprehin ato dhe të ndihen të ekspozuar. Ata duan të duken të fortë, por nuk e kanë kuptuar që të qash dhe të hapesh është një shfaqje fuqie!

$ads={2}Post a Comment

Previous Post Next Post