Astrologjia: Planetët e Gaforres

Shenja karakterizohet nga ndikimet e Hënës dhe rrjedhimisht nga emocionet dhe dimensioni i brendshëm

Astrologjia: Planetët e Gaforres


Në rrethin e Zodiakut, planetët vendosen në dymbëdhjetë Shenjat e Zodiakut në mënyrë që të shfaqin cilësi të ndryshme në secilën prej tyre. Ka planetë që janë rehat në një shenjë dhe të tjerë që ndihen të ndrydhur në natyrën e tyre në atë shenjë. Për çdo shenjë të zodiakut ekziston një planet që është në vendbanim, ekzaltim, rënie dhe mërgim. Në pozicionin e vendbanimit dhe ekzaltimit, planetët shprehin energjitë e tyre në maksimum. Në vend të kësaj, në vjeshtë dhe në mërgim, vetëm tiparet më të errëta të atij Planeti priren të shfaqen. 

Planetët e shenjës së zodiakut të Gaforres janë si më poshtë:

Vendbanimi - Hëna ka vendbanimin e saj në shenjën e ndjeshme të Gaforres. Kjo është bota e emocioneve, e jetës së brendshme, e dëshirave më intime të çdo individi. Hëna gjithashtu simbolizon ushqimin që Shenja e Gaforres shpesh përpiqet t'u ofrojë njerëzve që takon në rrugën e saj të ëmbël. Simbol i feminitetit, Hëna në Gaforre përfaqëson gjithashtu pjellorinë dhe amësinë.

Lartësimi – Sipas disa traditave astrologjike, Jupiteri e gjen ekzaltimin e tij në shenjën e Gaforres. Jupiteri zgjeron atë që gjen dhe Gaforrja nuk njeh kufij, as kur është i lumtur dhe as kur është i trishtuar. (Traditat e tjera shohin lartësimin e Jupiterit në Shenjën e Demit).

Mërgimi - Gjen mërgimin e tij në Shenjën e Gaforres Saturni i ashpër , i cili në fakt është guvernatori i planetit të Bricjapit (shenja e kundërt me Gaforren). Në botën e emocioneve, Saturni nuk gjen terren pjellor dhe humbet vendosmërinë dhe këmbënguljen. 

Rënia – Marsi nuk arrin të shprehet në shenjën e Gaforres dhe ja ku po bie. Shtysa dhe agresioni përplasen në fakt me një natyrë tepër të ëmbël dhe femërore. Në këtë shenjë, Marsi humbet burrërinë e tij dhe shpesh sjell zhgënjime të mëdha për shkak të paaftësisë për të vepruar në mes të vështirësive.

Post a Comment

Previous Post Next Post