Krijohet spitali i parë plotësisht i AI: është ilaçi kundër pandemive të ardhshme

Spitali i parë në botë tërësisht i bazuar në inteligjencën artificiale dhe i aftë për të zbuluar pandemitë globale, tashmë është një realitet.

"IA" është akronimi i momentit. Inteligjenca artificiale është një teknologji potencialisht revolucionare në të gjitha fushat, duke përfshirë – edhe nëse nuk flitet shumë shpesh – për shëndetin, sepse na lejon të diagnostikojmë sëmundjet e lëkurës, të krijojmë proteza, të kryejmë operacione robotike dhe madje të zbulojmë kancerin e lëkurës katër vjet para se të zhvillohen . Dhe është pikërisht në sektorin e kujdesit shëndetësor që është zhvilluar një aplikim i paprecedentë i AI.

Inteligjenca artificiale nuk reflektohet vetëm në përparimet në kujdesin shëndetësor: edhe spitalet luajnë një rol të rëndësishëm në zbatimin e kësaj teknologjie. Spitali La Paz në Madrid (Spanjë), për shembull, ka një mjet AI që mund të zbulojë dhe trajtojë sëmundjet e astronautëve në hapësirë. Por ka një vend që ka vendosur të bëjë një hap më tej përpara duke inauguruar atë që është spitali i parë i bazuar në AI në botë .

AI: udhëtim në spitalin e së ardhmes (që tashmë është një realitet)

“Agent Hospital” në Kinë është një klinikë virtuale që ka katërmbëdhjetë mjekë dhe katër infermierë të krijuar nga inteligjenca artificiale me synimin për të vizituar pacientët në një mjedis të simuluar, duke kryer kontrolle, teste dhe diagnoza të të gjitha llojeve (ose pothuajse të gjitha llojeve). Në veçanti, personeli virtual i kujdesit shëndetësor mund të zbulojë pandemitë, të diagnostikojë sëmundje dhe të planifikojë trajtime me një saktësi mbi 90% dhe me një efikasitet që nuk mund të krahasohet as nga distanca me atë të një spitali "normal": ata mund të trajtojnë deri në 3000 pacientë në ditë.

Që inteligjenca artificiale mund t'i ndihmojë mjekët të përmirësojnë saktësinë diagnostike është e padiskutueshme. Një studim i botuar në revistën ' Nature Medicine' tregoi se AI ishte në gjendje të identifikonte sëmundjet e syve me një saktësi prej 94% , krahasuar me 91% për okulistët. Dhe një studim tjetër në të njëjtën revistë zbuloi se një algoritëm i AI ishte në gjendje të diagnostikonte sëmundjen e Alzheimerit me 96% saktësi, dhe e njëjta gjë është e vërtetë për kushte të tjera.

Teknologjia e inteligjencës artificiale është gjithashtu në gjendje të përmirësojë efikasitetin e trajtimit , duke i ndihmuar mjekët të identifikojnë atë më efektivin, siç tregohet nga një studim i Universitetit të Kalifornisë mbi një grup pacientësh që vuajnë nga depresioni, duke analizuar një sërë faktorësh duke filluar nga simptomat. Sipas një studimi të botuar në revistën ' Nature' , një model i AI identifikoi kancerin e gjirit nga mamografia me një saktësi prej 94%. Kjo është e mjaftueshme për të përcjellë idenë e pikës së kthesës që po ndodh dhe pasojave konkrete të saj në jetën e të gjithëve ne./Horoskopi.vip

 

Post a Comment

Previous Post Next Post