2 shenjat më përçmuese të zodiakut: pse gjykimi i tyre është kaq i ashpër

Në botën magjepsëse të astrologjisë, disa karakteristika të shenjave të zodiakut janë të njohura. Mes dashurisë, punës dhe miqësisë, çdo shenjë ka pikat e forta dhe të dobëta të përbashkëta nga ata që janë pjesë e saj. Sot do t'i hedhim një vështrim dy shenjave të zodiakut që konsiderohen më përçmueset: Bricjapi dhe Virgjëresha. Çfarë i bën ata kaq të shpejtë për të dhënë gjykime të ashpra ndaj të tjerëve? Duke hedhur dritë mbi këto personalitete komplekse.

BRICJAPI: ambicioz dhe tepër kritik?

I lindur mes 22 dhjetorit dhe 20 janarit, Bricjapi është një shenjë e sunduar nga Saturni, një simbol i rezistencës, autoritetit dhe këmbënguljes. Vendasit e kësaj shenje shpesh perceptohen si të ftohtë, të largët dhe kritikë ndaj të tjerëve. A është e justifikuar kjo?

Ambicie e tepruar
Bricjapët priren të jenë shumë kërkues ndaj vetvetes . Ata synojnë gjithmonë më të mirën në të gjitha fushat e jetës së tyre: profesionale, romantike apo familjare. Sipas Horoskopi.vip Kjo ambicie e palëkundur ndonjëherë i shtyn ata të përvetësojnë një qëndrim arrogant dhe superior ndaj atyre që i konsiderojnë më pak efikas se ata.

Gjykimi jo fleksibël
Saturni u jep atyre një ndjenjë të mprehtë të detyrës, ashpërsi dhe aftësi për të dalluar të mirën nga e keqja. Prandaj, Bricjapët mund të duken intolerantë ndaj njerëzve që nuk ndajnë vlerat e tyre ose që, sipas mendimit të tyre, nuk kanë seriozitet. Sipas Horoskopi.vip Gjykimet e tyre janë shpesh të pamëshirshme dhe pa kompromis.

Dëshira për të ndihmuar të tjerët?
Edhe pse Bricjapët ndonjëherë duken shpërfillës, është e rëndësishme të theksohet se ata gjithashtu kanë një dëshirë për të ndihmuar të tjerët të përparojnë dhe të arrijnë qëllimet e tyre. Qëllimi i tyre kryesor nuk është aq shumë të nënçmojnë të tjerët, por të shtyjnë të gjithë të japin më të mirën e tyre. Sidoqoftë, kjo ndihmë shpesh perceptohet si ndërhyrëse, gjë që përforcon imazhin e një shenje arrogante dhe përçmuese.

VIRGJËRESHA: perfeksioniste dhe e mbyllur në idetë e tij/saj

E vendosur midis 23 gushtit dhe 22 shtatorit, Virgjëresha është një shenjë  e sunduar nga Mërkuri, një simbol i komunikimit, inteligjencës dhe logjikës. Vendasit e Virgjëreshës njihen se janë shumë të orientuar drejt detajeve, kërkues deri në pikën irrituese. A i bën ata përçmues ky tipar i karakterit?

Perfeksionizmi i përkeqësuar
Virgjëreshat janë kërkuese nga vetja dhe vazhdimisht përpiqen të përmirësojnë gjërat rreth tyre . Ky kërkim i vazhdueshëm për përsosmëri mund t'i shtyjë ata të vënë në dukje gjithçka që ata e konsiderojnë të papërsosur te të tjerët. Kritikat e tyre të vazhdueshme të japin përshtypjen e përbuzjes dhe arrogancës, edhe nëse qëllimet e tyre nuk janë domosdoshmërisht të këqija.

Një vizion i ngushtë
Virgjëreshat shpesh janë të mbyllura në idetë dhe besimet e tyre, gjë që i bën ata të hezitojnë të pranojnë mendime të ndryshme ose stile jetese të ndryshme nga ato të tyre. Kjo mënyrë të menduari lind gjykime të ashpra nga vendasit e kësaj shenje, duke përforcuar kështu anën përçmuese për të cilën ata akuzohen.

Një udhërrëfyes dhe jo një gjyqtar?
Pavarësisht këtij imazhi përçmues, Virgjëreshat priren të duan të ndihmojnë njerëzit në vështirësi. Kërkesat e tyre janë të fokusuara kryesisht në qëllimin e përmirësimit dhe vetë-përmirësimit, si për veten ashtu edhe për të tjerët. Megjithatë, problemi lind kur qasja e tyre kritike duket se thekson më shumë dështimin sesa suksesin.

Ka arsye të ndryshme për këto sjellje përçmuese
Shumë faktorë mund të shpjegojnë pse Bricjapi dhe Virgjëresha shoqërohen me karakteristika përçmuese të individualitetit. Midis këtyre:

  1. Kërkesat e tyre përkatëse: Siç u përmend më lart, këto dy shenja kanë standarde të larta, jo vetëm ndaj vetes, por edhe ndaj të tjerëve.
  2. Ndjenja e tyre e shtuar e përgjegjësisë: si për Bricjapin ashtu edhe për Virgjëreshën është e rëndësishme të jenë të përgjegjshëm dhe seriozë në veprimet e tyre. Prandaj, ata presin të njëjtën ashpërsi nga të tjerët.
  3. Intoleranca e tyre ndaj papërsosmërisë: Të dyja shenjat i vlerësojnë gjërat e bëra mirë dhe kanë pak durim për gabimet ose pasaktësitë.

Shkurtimisht, është thelbësore të kuptohet se, pavarësisht nga reputacioni i tyre i dukshëm për përbuzje dhe gjykime të ashpra, vendasit e Bricjapit dhe Virgjëreshës kryesisht kërkojnë t'i shtyjnë të tjerët drejt përsosmërisë, në mënyrën e tyre. Megjithatë, qasja e tyre mund të jetë më e nuancuar, për të shmangur lëndimin e panevojshëm të të tjerëve./Horoskopi.vip

$ads={2}
Post a Comment

Previous Post Next Post