7 gjërat që ju kurrë nuk duhet t’i pranoni në një marrëdhënie

Ju mund të vendosni për shumë gjëra në jetë, si për shembull: ku të shkoni për darkë për ditëlindjen e nënës suaj, apo për destinacionin e pushimeve tuaja të ardhshme. Por ka një gjë për të cilën ju kurrë nuk duhet të bëni kompromis: marrëdhënia juaj.

7 gjëra që ju kurrë nuk duhet t’i pranoni në një marrëdhënie

Më poshtë, disa ekspertë të martesës shpjegojnë se cilat gjëra nuk duhet të pranoni në një marrëdhënie.

Një partner që nuk i përkushtohet 100% lidhjes.

Bini në dashuri me dikë që dëshiron të ketë një marrëdhënie të lumtur, të shëndetshme dhe stimuluese, jo me dikë që tenton të humbasë përqendrimin, duke vënë mbi ju peshën e plotë të marrëdhënies, sugjeron Carin Goldstein, një eksperte martese dhe psikologe familjare nga Sherman Oaks, California.

“Nuk ka asgjë më të keqe se një marrëdhënie në të cilën partneri nuk është në gjendje të vetë-analizojë”, tha ajo. “Ai duhet të njohë mënyrën se si veprimet e tij prekin marrëdhënien”.

Një partner i cili nuk mund të thotë “Kam gabuar”.

“Është shumë e rëndësishme të jesh me një person që di të pranojë gabimet”, thotë Gal Szekely, themelues i “Qendrës së Terapive për Çifte”, në Kaliforninë Veriore.

“Sigurisht, askush nuk dëshiron të ketë pranë një shok, i cili gjithmonë qëndron në mbrojtje ose tenton t’iu fajësojë”, pranon ai. “Kur ne nuk jemi të gatshëm të marrim përgjegjësitë tona, ne nuk jemi të hapur për të ndryshuar. Dhe nëse nuk mund të zhvillohemi dhe të rritemi, nuk do të jemi në gjendje të përshtatemi me rrethanat në ndryshim të jetës sonë dhe nevojave të partnerëve tanë.”

Një partner që nuk ndan ndjenjën e humorit.

Jeta në mënyrë të pashmangshme do t’ju rezervojë debate të papritura. Për t’i zbutur ato, është e rëndësishme që të ketë një ndjenjë humori të ngjashme, shpjegoi analistja e familjes Amy Begel në New York.

“Kjo do t’ju shërbejë për t’u përballur me ulje-ngritjet e jetës dhe marrëdhënieve. Herë pas here, duke vëzhguar çiftet që marr në studio, vërej se njëri prej tyre i merr shumë seriozisht gjërat. Duke mos qenë në gjendje të shkoni në momentet e stuhishme të jetës nuk ndihmon në forcimin e marrëdhënies.”

Një partner që nuk rritet me ju.

Zgjidhni dikë që dëshiron të rritet dhe të mësojë me ju gjatë gjithë ekzistencës së tij. Mos e humbni kohën tuaj me dikë që nuk dëshiron të përmirësohet, veçanërisht nëse veprimet dhe qëndrimet e tij tashmë kanë nevojë për përmirësime, sugjeron Winifred Reilly, këshilltar i martesës dhe familjes në Berkeley të Kalifornisë.

“Kur bëhet fjalë për martesë, të gjithë kemi shumë për të mësuar. Asnjëri prej nesh nuk futet në të me përgatitjen e nevojshme dhe nuk mund të dimë se si të merremi me sfidat e pashmangshme që do të përballemi,” shpjegoi ai. “Çiftet më të forta janë ata që dëshirojnë të pyesin veten dhe të braktisin bindjet e padobishme, në mënyrë që të miratojnë ide dhe sjellje të reja”.

Një partner që nuk ju kupton.

Nëse, pasi jeni ankuar për ditën tuaj të gjatë të punës, gjysma juaj më e mirë heq kokën nga telefoni i mençur dhe pyet: “Çfarë? Çfarë thoni? “Ju nuk mund të jeni me personin e duhur”, thotë Goldstein.

“Të dish ta kuptosh tjetrin është baza e çdo marrëdhënieje”, vazhdon ai. “Fillimi i një marrëdhënieje me një person, i cili dështon ose nuk është i gatshëm të vendosë veten në këpucët e tua është sikur të përpiqesh të nxjerrë gjak nga një rrepë. Në fakt, do të keni një marrëdhënie në të cilën do të ndiheni të vetmuar”.

Një partner që nuk është mbështetësi juaj.

Në një marrëdhënie të shëndetshme, partneri duhet të jetë mbështetësi juaj i parë. Nuk i injoron cilësitë tuaja, nuk ju largon nga qëllimet tuaja dhe në përgjithësi shton diçka në jetën tuaj, shpjegon Szekely.

“Një partner i mirë ju mbështet, ju ndihmon, ju ndihmon të përballeni me frikën tuaj dhe stimulon sigurinë tuaj”, thotë ai. “Në përgjithësi, gjysma tjetër e mollës ka cilësi që nuk na përkasin neve, kështu që ajo mund të na plotësojë në një farë mënyre. Kur kjo ndodh, ju ndryshoni për mirë, duke u bërë versioni më i mirë i vetes. Morali i tregimit? Ju ndiheni më të relaksuar dhe jeni në gjendje të rriteni së bashku”

Një partner i cili është shumë i varur nga ju.

Si çift, duhet të plotësoni jetën e njëri-tjetrit, por të mbeteni dy entitete të veçanta që jeni në gjendje të ndiheni mirë dhe të jeni të kënaqur më vete, thotë Begeli.

“Është e nevojshme në jetë të jeni në gjendje të jetoni të pavarur,” vazhdon ai. “Kjo është një cilësi shumë e rëndësishme, por e nënvleftësuar, në një marrëdhënie. Mbajtja e një doze të shëndetshme të kësaj aftësie në planin afatgjatë do të nxisë respektin e ndërsjellë”

$ads={2}Post a Comment

Previous Post Next Post