Kujdes nga shenjat më narciziste të zodiakut!

Narcisti "tipik" është ai që në një mënyrë shumë të natyrshme, pra të vështirë për t'u kontrolluar ose "fshehur", vendos figurën e tij në qendër të çdo konteksti, të kalitur edhe me një sërë nevojash që synojnë në radhë të parë. ose pothuajse tërësisht në vetvete. Shpesh këta individë thjesht nuk i marrin parasysh nevojat e të tjerëve dhe përkundrazi janë pothuajse plotësisht pa ndjeshmëri, ndërsa gjithmonë presin që të gjithë të tjerët të jenë gati të bëjnë maksimumin për të kënaqur nevojat e tyre dhe egon e cila është pothuajse gjithmonë e pranishme. Cilat janë shenjat narcisiste të zodiakut ?

Narcíz/ëm,-mi; term në psikologji; adhurim i vetvetes për pamjen fizike dhe për cilësitë morale: vuan nga narcizmi.

DASHI 

Dashi “mëson” të kujdeset për veten shumë shpejt, edhe nëse nuk është gjithmonë e nevojshme, përfaqësuesi tipik i shenjës në fjalë është gjithmonë të nënvizojë se sa çfarëdo që ai/ajo të bëjë, del më mirë apo në çdo rast. ”e veçantë" sepse e ka bërë ai/ajo në kuptimin absolut. Ata janë gjithashtu më shumë se “viktima” diskrete, gjithmonë të gatshme për të vënë në dukje se sa e padrejtë është jeta ndaj tyre, edhe në situata ku nuk do të ishin “të duhurit” për t’u ankuar.

AKREPI 

Pak më pak bien në sy, përfaqësuesit e Akrepit. Shenja në fjalë nuk është egoiste në kuptimin absolut, por gjithmonë e vendos veten në një pozicion "të shquar". Për shembull, ai nuk mendon se shumica e njerëzve mund të mos pajtohen me atë që ai po thotë apo po bën, dhe për këtë arsye shumë grindje e bëjnë atë të duket pothuajse i larguar nga realiteti aktual dhe të duket gati pothuajse 100% narcizist.

PESHORJA 

Peshorja e vendos veten në qendër të universit dhe nuk sodit vizionin e botës nëse ai/ajo vetë nuk është i pranishëm në çdo kontekst, madje edhe në atë ku ai/ajo nuk mund të jetë domosdoshmërisht i pranishëm. Është një shenjë centralizuese, nga ana tjetër vazhdimisht "shkëputet" nga vetë ideja, prandaj është mjaftueshëm në gjendje të shtirë interes për të tjerët, kryesisht si çështje edukimi, jo aq sepse mendon vërtet kështu.

$ads={2}


Post a Comment

Previous Post Next Post