Eklispset dhe Retrogradat Cilat do të jenë momentet kryesore të astrologjisë 2023

Horoskopi 2023, ardhja e Saturnit tek Peshqit

Me siguri një nga tranzitet më të përfolura është kalimi i Saturnit nga Ujori te Peshqit, i cili do të dallojë qartë vitin 2023 nga 2021 dhe 2022. Në fakt, në dy vitet e fundit, planeti i përgjegjësive, ashpërsisë dhe strukturës ka qenë në analizë. shenjë e Ujorit, një fazë në të cilën idealet e secilit janë krahasuar fort me rregullat dhe strukturat e shoqërisë në të cilën ndodhemi.

Me kalimin në Peshqit më 7 Mars, një shenjë kaq e afërt me botën e ëndrrave dhe spiritualitetit, do të përpiqet t'i japë një strukturë më të madhe bindjeve të tij, por mbi të gjitha atyre konteksteve në të cilat zakonisht strehohet për të shpëtuar. Saturni mëson aty ku është e nevojshme të vendosen kufij dhe të ndërtohen baza të forta, prandaj të paktën deri në fund të tranzitit në vitin 2026, ndjeshmëria duhet të praktikohet me njohuri të plotë të fakteve. Tendenca, për fat të keq, mund të jetë thjesht një paaftësi graduale për t'u lidhur me të tjerët për të ruajtur veten, por në planin afatgjatë do të mësoni se ky është një element themelor që duhet të keni në jetën tuaj, vetëm se duhet të dini kur të vendosni kufij. Në fakt, Saturni tek Peshqit mund të jetë një ndihmë e madhe për të gjithë ata njerëz që përpiqen gjithmonë t'i kënaqin të gjithë ose të shpëtojnë të tjerët dhe jo veten e tyre. por edhe ata që kanë prirje për t'iu shmangur përgjegjësive

Në vitin 2023, Jupiteri do të kalojë nga Dashi tek Demi

Udhëtimi i Jupiterit do të jetë padyshim më konstant në vitin 2023: muajt e parë të vitit do ta shijojnë energjinë dhe dinamizmin e Dashit, më pas nga 16 maji e në vazhdim do të kalojë në shenjën e Demit , ku do të qëndrojë deri më 25 maj 2024. Dymbëdhjetë muaj të plotë për të korrur përfitimet e një fushe të jetës që tashmë ka qenë në qendër të vëmendjes për shkak të Eklipseve , të mbajtura pikërisht në këtë shenjë gjatë vitit 2022.

Prandaj, pjesa e parë e vitit duket si koha e përsosur për të marrë fillesat e një projekti që filloi në verën e 2022, duke e çuar përpara me forcë dhe vendim. Ata do të jenë gjithashtu muaj të karakterizuar nga një dëshirë në rritje për lirinë e shprehjes, në të cilat të dëgjohet zëri më fort. Nga maji e në vazhdim ka një fazë të gjatë në të cilën do të shohim një rritje materiale, të prekshme dhe konkrete falë angazhimit të bërë vitin e kaluar në një aspekt të jetës. Vetëm kini kujdes që të mos bini në teprim.

Eklipset e vitit 2023: një cikël mbyllet, një tjetër hapet

Cikli i Eklipsit 2022 u zhvillua midis Demit dhe Akrepit, duke sjellë një reflektim të thellë mbi konceptin e sigurisë. Siguritë e vjetra dhe zona e rehatisë së dikujt janë testuar ashpër për të gjetur një ekuilibër të ri në përputhje me fazën aktuale të jetës, por tani treguesit e Eklipseve, Nyjet Hënore , janë në fund të rrugës së tyre  Demit dhe Akrepit, gati për të hyrë tek Dashi dhe Peshorja në korrik te 2023-shit . Kjo e zhvendos reflektimin në individualitet: kush je kur je me të tjerët, kush je kur je vetëm, si mund të formosh një mendim pa ndikim ose kufizim të tepruar nga të tjerët.

Takimet me Eklipset në 2023 shënojnë të gjitha hapjen e këtij cikli të ri dhe mbylljen e të vjetrit: më 20 prill Eklipsi Diellor tek Dashi do të nisë këto reflektime, i ndjekur nga Eklipsi i fundit Hënor në Akrep më 5 maj, që mbyllet përfundimisht me të shkuarën. Më në fund, eklipsi diellor tek Peshorja më 14 tetor do ta bëjë të qartë anën tjetër të medaljes, rëndësinë e lidhjeve që rrethojnë njëra-tjetrën dhe do të pasohet nga eklipsi i fundit hënor në Dem më 28 tetor , për të gjetur vërtet konfirmimin e zgjedhjet e bëra.

Retrogradat e vitit 2023: Afërdita dhe Mërkuri

Si çdo vit, planetët që shkojnë retrogradë në 2023-shin do të përfaqësojnë fazat e rishikimit të grafikut të atij planeti. Kthim i madh me këtë rast është Afërdita, e cila do të jetë retrograde në Luan nga 23 korriku deri më 4 shtatorNëse në vitin 2022 lidhjet ishin analizuar gjatë ditës së të dashuruarve me Venusin retrograde në Bricjap, këtë vit do të jetë vera që do të preken dashuritë. Afërdita retrograde në Luan është një ftesë për të mësuar me të vërtetë të vlerësosh veten, një reflektim i gjatë një muaji e gjysmë mbi origjinalitetin, atë që transmetohet dhe çfarë duhet të marrim nga të tjerët. Do të jetë një mundësi për t'u fokusuar në mënyrat në të cilat ndiheni të vlerësuar, si dhe në marrëdhëniet në të cilat ndiheni vërtet rehat dhe të njohur për atë që jeni në të vërtetë. Me pak fjalë, jo më sipërfaqësor!

Më klasikja e retrogradeve, Mërkuri retrogradë do të jetë gjithmonë në shenjat e tokës, duke treguar se si do të jetë një vit në të cilin do të rishikojmë metodat dhe burimet që përdorim. Ngjarjet e vogla të papritura që dallojnë gjithmonë Mërkurin retrograd do të jenë një frymëzim për të gjetur zgjidhje të reja konkrete, për të rivlerësuar prioritetet dhe për të qenë më realistë dhe konkretë në mënyrën e komunikimit. Në fund, është edhe me veprime që i formojmë mendimet tona, duke i bërë ato reale dhe të prekshme.

Si gjithmonë, Mërkuri retrograd do të mbërrijë në tre takime, katër nëse kemi parasysh atë që iku në 2022: do të kemi natën e Vitit të Ri me të sepse nga 29 dhjetori do të kthehet direkt te Bricjapi më 18 janar ; më pas do të jetë retrograde tek Demi nga 21 prilli deri më 15 maj , tek Virgjëresha nga 23 gushti deri më 15 shtator . Dhe më pas, nëse në vitin 2022 viti u përshëndet me Merkurin retrograd, në vitin 2023… i pastër. Retrogradi i fundit i Mërkurit i vitit do të fillojë më 13 dhjetor dhe do të përfundojë me vitin e ri më 2 janar 2024.

Shija e Plutonit tek Ujori

Sytë e ngulur në qiell duhet gjithashtu të vëzhgojnë se si do të zhvillohen gjërat në tokë, veçanërisht kur flasim për ndryshime kolektive siç janë ato të treguara nga kalimet e PlutonitPas dy dekadash të kaluara në Bricjap, planeti i fundit i sistemit tonë diellor do të kalojë në Ujor midis majit dhe qershorit 2023, për të hyrë përfundimisht në të në janar 2024.

Plutoni në Ujor mund të tregojë për njëzet vjet të gjatë transformimi dhe reformimi të sistemeve dhe strukturave shoqërore, ndoshta të shoqëruar edhe nga një marrëdhënie e ndryshme e ne qenieve njerëzore me teknologjinë. Në vitin 2023 mund të kemi një pamje të vogël të këtyre tendencave, por kjo është një histori për t'u shkruar ende.

Kohëzgjatja dhe periudhat e retrogradit vjetor.

Me një ritëm të caktuar të gjithë planetët, me përjashtim të Diellit dhe Hënës, e kthejnë marshimin e tyre. Sa më larg një planet të jetë nga Toka, aq më gjatë do të zgjasë periudha retrograde.

  • Mërkuri kthehet në retrogradë çdo 2-3 muaj, për rreth 22 ditë.
  • Venusi retrogradon çdo 18 muaj, për 42 ditë.
  • Marsi retrograde çdo 26 muaj, për 60-80 ditë.
  • Jupiteri retrogradon çdo 13.1 muaj, për 110-121 ditë.
  • Saturni retrogradon çdo 12.4 muaj, për 135-138 ditë.
  • Urani retrogradon çdo 12.2 muaj, për 150-151 ditë.
  • Neptuni retrogradon çdo 12.1 muaj, për 157-158 ditë.
  • Plutoni retrogradon çdo 12 muaj, për 152-161 ditë.
Të gjithë planetët retrogradë 2023: datat.

Mërkuri retrograde 2023 :

Nga 1 deri më 18 janar 2023 në shenjën e Bricjapit (nga 23 në 8 gradë, 17 ditë). Retrogradi që filloi më 29 dhjetor 2022 vazhdon.

Nga 21 prilli deri më 15 maj 2023 tek Demi (15 deri në 5 gradë të Demit, 24 ditë).

Nga 23 gusht deri më 15 shtator 2023 në Virgjëreshë (21 deri në 8 gradë të virgjër, 23 ditë).

Nga 13 deri më 31 dhjetor 2023 në Shigjetar (nga 8 gradë të Bricjapit në 22 gradë të Shigjetarit). Vazhdoni deri më 2 janar 2024.

Venusi retrograde 2023 :

Nga 23 korriku deri më 4 shtator 2023 në shenjën e Luanit (nga 28 në 12 gradë, 43 ditë).

Marsi retrograd 2023 :

Nga 1 deri më 12 janar 2023 tek Binjakët (9 deri në 8 gradë, 1 ditë). Retrogradi që filloi më 30 tetor 2022 vazhdon.

Jupiteri retrograde 2023 :

Nga 4 shtatori deri më 31 dhjetor 2023 tek Demi (15 deri në 5 gradë, 118 ditë).

Saturni retrograd 2023 :

Nga 17 qershori deri më 4 nëntor 2023 në shenjën e Peshqve (nga 7 në 0 gradë, 140 ditë).

Urani retrograd 2023 :

Nga 1 deri më 22 janar 2023 tek Demi (15 deri në 14 gradë, 21 ditë). Retrogradi që filloi më 24 gusht 2022 vazhdon.

Nga 28 gusht deri më 31 dhjetor 2023 tek Demi (23 deri në 19 gradë, 125 ditë). Retrogradi do të vazhdojë më pas deri më 27 janar 2024.

Neptuni retrograd 2023 :

Nga 30 qershor deri më 6 dhjetor 2023 tek Peshqit (27 deri në 24 gradë, 159 ditë).

Plutoni retrograd 2023 :

Nga 1 maji deri më 11 qershor tek Ujori (0 gradë) më pas kthimi, nga 12 qershori deri më 9 tetor 2023, në shenjën e Bricjapit (nga 29 në 27 gradë). Gjithsej 163 ditë retrograde.

$ads={2}

Post a Comment

Previous Post Next Post