Një djalë dhe një vajzë s'mund të jenë shokë përjetë dhe kjo për faj të çunave!

“A mund të jenë thjesht shokë përgjithmonë një djalë dhe një vajzë?” Kjo është ndoshta një nga pyetjet më kontroversiale të të gjitha kohërave. Shumë filma, apo seriale televizive janë përpjekur të na tregojnë pse në fund një burrë dhe një grua që supozohet të ishin miq, përfundojnë të tërhequr nga njëri tjetri.

Pavarësisht se sa përpiqemi të ndajmë një shok nga i dashuri, është gjithnjë një pyetje që na bëhet nga njerëzit kur na shohin të shoqëruar me gjininë e kundërt. Përpara se të nisni debatin për çfarë u tha më lart, bëni durim.

Për një kohë shumë të gjatë, shkencëtarët kanë kërkuar rreth kimisë që shkaktohet në trupin e femre dhe një mashkulli kur janë në shoqërinë e njëri tjetrit.  Nëse vajzat e kanë më të qartë nocionin e “thjesht shokë”, nuk ndodh kështu me djemtë.

Pas kërkimeve, rezultoi se në shumicën e rasteve janë djemtë ata të cilët  fillojnë të ndjejnë për shoqen e tyre, në ndryshim nga vajzat të cilat janë më pak të tërhequra. 

Me pak fjalë, burrat janë të parët që dalin nga zona shoqërore dhe fillojnë të mendojnë diçka më shumë për miken e tyre. Në fakt, djemtë kanë tendencën të keqkuptojnë çdo gjest që një vajzë në grupin shoqëror mund të bëjë për ta.

Kështu, nëse je shumë e sjellshme dhe shumë e shoqërueshme shanset janë që pas pak kohësh të dëgjosh ndonjë deklaratë dashurie.  Një marrëdhënie e tillë, shkon kundër tendencave natyrale të njerëzve, prandaj nuk mund të jetë jetëgjatë.

$ads={2}

Post a Comment

Previous Post Next Post