Zbuloni perëndinë tuaj dhe sa me fat jeni sipas horoskopit egjiptian

Interesi për të mësuar më shumë për veten, të shkuarën dhe të ardhmen, është mjaft i madh, dhe të shumtë janë ata të cilët priren që të besojnë, ose janë kuriozë për të lexuar parashikimet astrologjike. Shumica e njohurive për astrologjinë egjiptiane vjen nga një disk prej guri prej 12 inçësh dhe i krijuar rreth 50 B.C, (Koha e Kleopatrës).

Ky disk u zbulua në Tempullin e Hathorit në Egjiptin Qëndror. Tani ndodhet në Luvër ku vizitorët mund të shohin se 12 muajt janë ndarë në 12 perëndi dhe perëndesha. Nga mbishkrimet në Tempullin e Hathorit, këto hyjni mendohet të ndikojnë në personalitetet e njerëzve, ashtu si shenjat e sotme të zodiakut.

Kështu që gjeni më poshtë perëndinë tuaj dhe lexoni çfarë thotë për ju.

Thoth (29 gusht-27 shtator)

Thoth ishte perëndia e hënës dhe drejton mësimin dhe imagjinatën. Veçoritë pozitive: Kreativ, analitik, keni memorie të shkëlqyer, jeni i zoti, sistematik dhe bujar. Veçoritë negative: Materialist, vetëkritik, pessimist. Puna e ëndrrave: Gazetar, muzikant, agjent, profesor.

Horus (28 shtator-27 tetor)

Horus ishte perëndia e diellit që mbronte dhe drejtonte faraonët. Veçoritë pozitive: Besnik, i mbroni shumë njerëzit e dashur, keni vetëbesim, jeni optimist. Veçoritë negative: Kokëfortë, jeni të pavëmendshëm, pa takt. Puna e ëndrrave: Sportist ose politikan

Wadjet (28 tetor-26 nëntor)

Wadjet është konsideruar perëndesha e diturisë dhe që ka dekoruar kurorat e faraonëve. Veçoritë pozitive: Jeni të arsyeshëm, të duruar, punëtor, ambicioz, të disiplinuar dhe të vëmendshëm. Veçoritë negative: Cinik, arrogant, dorështrënguar. Puna e ëndrrave: Inxhinier ose arkitekt.

Sekhmet (27 nëntor-26 dhjetor)

Sekhmet ishte perëndesha eluftës, e zjarrit dhe e shërimit. Veçoritë pozitive: Inteligjent, elokuent, intuitiv, atletik, kureshtar, energjik. Veçoritë negative: Të paduruar, grindavec, impulsive, nuk pranoni humbjen Puna e ëndrrave: Pedagog ose spiker

Sphinx (27 dhjetor–25 janar)

Sphinx ishte perëndia më enigmatike me fuqi mistike. Veçoritë pozitive: Mendjemprehtë, të disiplinuar, merrni iniciativën të parët dhe keni vetëbesim. Veçoritë negative: Ndonjëherë fusni hundët kudo Puna e ëndrrave: Sipërmarrës

Shu (26 janar-24 shkurt)

Shu ishte perëndia e dritës dhe ajrit. Veçoritë pozitive: Romantik, kreativ, tërhiqni vëmendjen, zemërmirë, të qeshur dhe me parime Veçoritë negative: I turpshëm, i pavendosur, posesiv, dorëshpuar. Puna e ëndrrave: Psikolog, punonjës social ose artist

Isis (5 shkurt-26 mars)

Isis është perëndesha e natyrës dhe magjisë. Veçoritë pozitive: Praktik, të arsyeshëm, idealist, shumë punëtor, tolerant, keni sens humori dhe stil. Veçoritë negative: Të fshehtë, keni tendencën të jeni qen i punës, ndonjëherë i kapni gjërat pak me vonesë. Puna e ëndrrave: Dizajner grafik ose shkencëtar.

Osiris (27 mars-25 prill)

Osiris ishte perëndia e Nilit. Veçoritë pozitive: Të shkathët, kurioz, ideosinkretik, aftësi të shkëlyera për të folur në publik, keni vetëbesim. Veçoritë negative: Nuk mund të mbani një lidhje për shumë gjatë, nervoz. Puna e ëndrrave: Producent, shkrimtar, Ekzekutiv i marrëdhënieve publike.

Amun (26 prill-25 maj)

Amun është perëndia e fuqisë së mendimeve. Veçoritë pozitive: Lider të lindur, realist, të zellshë, negociues, të suksesshëm. Veçoritë negative: Kokëfortë, jo tolerant. Puna e ëndrrave: Bankier ose agjent burse

Hathor (26 maj-24 qershor)

Hathor është perëndesha e tokës dhe qiellit, e lidhur ngushtë me muzikën, dashurinë dhe kërcimin. Veçoritë pozitive: Artistë, entuziast, sharmant, kreativ, aventurier, të pastër. Veçoritë negative: Nervoz dhe xheloz Puna e ëndrrave: Doktor, punonjës social, artist, aktor ose shkrimtar.

Phoenix (25 qershor-24 korrik)

Phoenix (25 qershor-24 korrik) Pheonix është symbol i jetës dhe rilindjes. Veçoritë pozitive: Elastik, kreativ, i zellshëm, e adhuroni natyrën. Veçoritë negative: Kokëfortë dhe egoist. Puna e ëndrrave: Inxhinier ose sipërmarrës.

Anubis (25 korrik-28 gusht)

Anubis është perëndia e gjykimit. Veçoritë pozitive: Siguroheni mirë para se të veproni, jeni kreativ dhe idealist. Veçoritë negative: Të pavëmendshëm. Puna e ëndrrave: Stilist ose drejtor marketingu.

$ads={2}Post a Comment

Previous Post Next Post