Të ëndërroni ish-in tuaj: çfarë do të thotë në të vërtetë sipas këtij psikologu

U zgjuat papritmas pasi keni ëndërruar për ish-in tuaj? Mos u shqetësoni. Sipas psikologëve, këto lloj ëndrrash mund të kenë kuptime të ndryshme dhe është interesante të thellohemi në shkaqet e mundshme për të kuptuar më mirë nënndërgjegjen tonë.

Interpretimi i përgjithshëm i ëndrrës

Ëndrrat shpesh konsiderohen si një pasqyrim i emocioneve, mendimeve dhe shqetësimeve tona të përditshme. Por sipas këtij psikologu nuk duhet të kuptoni kuptimin e ëndrrës në fund të letrës . Prandaj, të ëndërrosh për ish-in tënd nuk është domosdoshmërisht një shenjë që dëshiron të ribashkohesh me të.

Çfarë na mëson Frojdi

Sipas Sigmund Freud, babai i psikanalizës, ëndrrat tona janë pasqyrimi i dëshirave dhe impulseve tona të ndrydhura. Interpretimi i parë i mundshëm i ëndrrës së një ish-i do të lidhej me kujtimet e këndshme të ndara me këtë person, të cilat do të pasqyronin një dëshirë të pavetëdijshme për të rijetuar këto momente të këndshme.

Roli i kontekstit në interpretimin e ëndrrave

Sipas këtij psikologu është e rëndësishme të merret parasysh konteksti i përgjithshëm i ëndrrës për të përcaktuar kuptimin e saj. Pra, nëse ëndrra përshkruan një debat me ish-in, kjo mund të rezultojë të jetë një plagë e vjetër që nuk është shëruar plotësisht.

Sidoqoftë, nëse ëndrra është mjaft e këndshme dhe e qetë, ajo thjesht mund të pasqyrojë një ndjenjë dashurie ose nostalgjie ndaj këtij personi. Prandaj është thelbësore të mbani mend detajet e ëndrrës në mënyrë që të kuptoni më mirë emocionet e ndjera gjatë saj.

Shkaqet e ndryshme të mundshme pas këtij lloji të ëndrrave

Analiza e situatave të shumta e lejoi këtë psikolog të nxjerrë në pah disa burime të mundshme që provokojnë ëndrrën e një ish. Ketu jane disa shembuj:

  1. Nevoja për të zgjidhur konfliktet nga e kaluara: Nëse marrëdhënia juaj me ish-in tuaj ishte konfliktuale ose përfundoi keq, ëndërrimi për të mund të jetë një mënyrë që pavetëdija juaj të përpiqet të zgjidhë disa probleme të përjetuara në këtë marrëdhënie.
  2. Pakënaqësia në jetën tuaj aktuale: Mund të ëndërroni ish-in tuaj të përfaqësojë pakënaqësi me situatën tuaj aktuale, pavarësisht nëse janë probleme në marrëdhënien tuaj aktuale apo mungesë e përgjithshme kënaqësie?
  3. Frika për të bërë gabime: Nëse keni frikë se nuk jeni në gjendje të ecni përpara në jetën tuaj personale ose profesionale, ëndërrimi për ish-in tuaj mund të jetë një mënyrë që pavetëdija juaj ta shprehë këtë frikë.
  4. Nostalgji: Ndonjëherë këto ëndrra janë vetëm reflektim i dëshirës për t'u argëtuar në një kontekst të njohur ku ndiheshim të sigurt dhe të lumtur. Prandaj ata nuk kanë domosdoshmërisht një lidhje të drejtpërdrejtë me ish-in në fjalë.

Pavarësisht, është e rëndësishme të bëni një hap prapa dhe të mendoni se si këto elemente mund të zbatohen në situatën tuaj për të kuptuar më mirë atë që ndërdija juaj po përpiqet t'ju thotë.

Çfarë duhet të bëni kur ëndërroni ish-in tuaj?

E kemi parë se ka arsye të ndryshme pse ëndërrojmë ish-in tonë, por si mund t'i menaxhojmë këto ëndrra pa u pushtuar nga emocionet? Këtu janë disa sugjerime:

  • Mos u ndjeni fajtor: Të ëndërrosh ish-in tënd nuk do të thotë domosdoshmërisht se je ende i dashuruar ose se je penduar për marrëdhënien tënde të kaluar. Këto ëndrra janë shpesh rezultat i emocioneve dhe mendimeve tona të pavetëdijshme që përpiqemi të shprehim veten.
  • Shkruani detajet e ëndrrës suaj sa më saktë që të jetë e mundur: Cilat ishin rrethanat e ëndrrës, cilat ishin emocionet tuaja, cilët ishin personazhet e tjerë të pranishëm në ëndërr? Shkrimi i gjithë këtij informacioni mund t'ju ndihmojë të analizoni më lehtë kuptimin e ëndrrës suaj.
  • Bëni një hap prapa: Përpiquni ta shihni ëndrrën si një mesazh nga pavetëdija juaj dhe jo si një realitet apo parashikim. Kjo do t'ju ndihmojë të mendoni për kuptimin e tij pa u mbingarkuar nga emocionet tuaja.

Është e rëndësishme të mbani mend se ndërsa këto ëndrra mund të jenë shqetësuese, ato shpesh janë një mënyrë për mendjen tonë për të përpunuar emocionet dhe mendimet e shtypura. Duke kuptuar kuptimin e tyre të vërtetë, ne jemi në gjendje të rritemi dhe të evoluojmë në një nivel personal./Horoskopi.vip

© Të gjitha të drejtat e rezervuara

$ads={2}Post a Comment

Previous Post Next Post