Portofoli është gjithmonë bosh: 3 shenja të horoskopit në betejë të vazhdueshme me financat!

Nëse gjithmonë ndiheni sikur portofoli juaj është bosh, kjo mund të lidhet me shenjën tuaj të zodiakut. Në fakt, disa shenja të zodiakut duken më të prirura se të tjerat për të përjetuar vështirësi financiare, shpesh për shkak të personaliteteve ose sjelljeve të tyre specifike. Në këtë artikull do të nxjerrim në pah 3 shenjat e zodiakut për të cilat financat janë shpesh një dhimbje koke.

1. BINJAKËT: Shpenzime impulsive për shkak të pavendosmërisë kronike

Binjakët njihen si jashtëzakonisht të pavendosur, gjë që mund të shkaktojë shumë probleme në menaxhimin e financave të tyre. Njerëzit e lindur nën këtë shenjë shpesh priren të dorëzohen ndaj blerjeve impulsive, të paaftë për t'i rezistuar tundimit për të blerë artikuj të rinj ose për të përfituar nga ofertat joshëse promocionale. Si rezultat, nuk është e pazakontë që Binjakët të gjenden në një situatë mbitërheqje bankare, thjesht sepse nuk dinë t'i thonë jo një dëshire të momentit. Kjo mungesë kontrolli mbi shpenzimet, e kombinuar me vështirësinë për të parashikuar dhe planifikuar buxhetin e tyre, mund t'i çojë ata të përjetojnë fund të muajve të vështirë dhe një ndjenjë të vazhdueshme të një portofoli gjithminë bosh.

Mësoni të menaxhoni më mirë buxhetin tuaj

Për të mos gjetur vazhdimisht veten në vështirësi financiare, Binjakët do të duhet të mësojnë të kontrollojnë më mirë dëshirat e tyre dhe të planifikojnë paraprakisht një buxhet. Për shembull, ata mund të:

• Mbani një regjistër shpenzimesh për të gjurmuar saktësisht se ku shkojnë paratë e tuaja.

• Zbatoni rregulla strikte për të shmangur blerjet impulsive (për shembull, prisni 24 orë përpara se të vërtetoni një shportë në internet).

• Bëni një listë të qëllimeve financiare dhe përmbahuni atyre (kurseni një shumë të caktuar çdo muaj, paguani borxhin, etj.)

2. PESHQIT: Mungesa e realizmit në menaxhimin e parave

Peshqit shpesh e kanë kokën mbi re dhe mund të konsiderohen jorealiste në qasjen e tyre ndaj financave. Me një tendencë për ta parë jetën me terma rozë dhe për të injoruar disa realitete materiale, ata ka të ngjarë të marrin vendime financiare që nuk janë domosdoshmërisht më të arsyeshmet. Për shembull, Peshqit ndonjëherë tundohen të besojnë se një rastësi me fat ose një fitore e papritur (si fitimi i telebingos) do t'i zgjidhë të gjitha problemet e tyre financiare, gjë që mund t'i shtyjë ata të bëjnë zgjedhje të rrezikshme ose të neglizhojnë menaxhimin e përditshëm të financave të tyre. dhe buxhetin e tyre.

Përballja me realitetet materiale

Sipas Horoskopi.vip për të shmangur vështirësitë e shumta me financat e tyre, Peshqit duhet të mësojnë të jenë më pragmatikë dhe të kuptojnë se është përgjegjësia e tyre të menaxhojnë paratë e tyre me përgjegjësi. Për ta bërë këtë, ata mund të:

• Vendosni një sistem të përcjelljes së shpenzimeve (si një fletëllogaritëse Excel)

• Përcaktoni sa para mund të shpenzoni çdo muaj pa rrezikuar gjendjen e tyre financiare

• Përdorni mjete si mjetet e krahasimit të çmimeve në internet për të kursyer para

3. DASHI: Impulsivitet që kushton shtrenjtë

Dashi është një shenjë shumë impulsive e zodiakut, shpesh e nxitur nga emocionet aktuale dhe jo nga reflektimi apo praktika. Sipas Horoskopi.vip.  Ky vrull përkthehet edhe në menaxhimin e financave, me vendime të marra për blerje impulsive dhe kompulsive.

Zgjedhje të pamenduara

Dashi kujdeset veçanërisht për blerjet "të preferuara", qofshin ato një palë këpucë të shtrenjta apo një udhëtim në anën tjetër të botës. Vetëkuptohet që këto shpenzime të papritura tentojnë të rëndojnë buxhetin e tyre dhe të krijojnë vështirësi financiare.

Një mësim për durimin dhe largpamësinë

Për të mësuar të kontrollojë këtë impulsivitet në menaxhimin e parave të tyre, Dashi duhet:

• Praktikoni durimin duke shtyrë blerjet e caktuara për disa ditë ose javë për të shqyrtuar me kujdes pasojat financiare

• Krijoni një vlerësim buxhetor që merr parasysh të gjitha shpenzimet aktuale dhe lë hapësirë ​​për kursime

• Investimi në biznese ose produkte më pak të kushtueshme, por po aq të kënaqshme (për shembull, në vend që të blini smartfonin më të fundit në modë, merrni parasysh blerjen e një modeli të dorës së dytë)

Nëse portofoli juaj është shpesh bosh, disa karakteristika të shenjës suaj të zodiakut mund të ndikojnë në menaxhimin tuaj financiar. Duke u ndërgjegjësuar për këto veçori dhe duke përshtatur sjelljen tuaj, ju mund të përmirësoni gradualisht situatën tuaj financiare dhe të përjetoni më shumë qetësi në këtë fushë./Horoskopi.vip


Post a Comment

Previous Post Next Post