7 mënyra gjeniale për të fituar zemrën e vjehrrës suaj!

Ndonjëherë, të kesh një lidhje të ngushtë me vjehrrën mund të jetë e ndërlikuar. Ekspertët thonë se 3 nga 4 çifte hasen në grindje me to kështu që ju mund të konsideroheni një nga të paktët nëse nuk e bëni këtë. Më poshtë janë disa këshilla për të fituar zemrën e vjehrrës suaj bazuar në sugjerimet e specialistëve.

1. Kërkoni këshilla nga vjehrra.

Ndonjëherë, pyetja e vjehrrës për këshilla mund të jetë një ndryshim i lojës; është mirë t’i tregosh asaj se mund të jesh i/e pambrojtur. Megjithatë, kjo nuk do të thotë që ju duhet të hapni zemrën tuaj dhe t’i tregoni asaj të gjitha shpresat dhe frikën tuaj. Thjesht kërkimi për këshilla mund të krijojë lidhjen për të cilën shpresonit dhe gjithashtu po i tregoni asaj se i besoni dhe respektoni gjykimin e saj.

2. Mbani pritshmëritë tuaja pozitive.

Ajo që ju besoni se mund të ndodhë me siguri do të ndodhë. Hulumtimet tregojnë se ju mund të merrni atë që prisni nga marrëdhënia juaj me vjehrrit. Nëse prisni të jeni pranë vjehrrës suaj, atëherë me siguri do ta bëni dhe mund të përfundoni duke mbajtur një marrëdhënie pozitive me ta. Kjo shkon edhe anasjelltas.

3. Ndryshoni mënyrën se si komunikoni me ta.

Për të përmirësuar marrëdhënien tuaj me vjehrrën, është e rëndësishme të ndryshoni mënyrën tuaj të komunikimit me të. Hulumtimet tregojnë se komunikimi i mbështetjes sociale, si kontrollimi i tyre dhe ndihma në punët e shtëpisë mund të përmirësojë lidhjen tuaj. Jo vetëm që ndihmon në përmirësimin e lidhjes tuaj me ta, por ka edhe përfitime shëndetësore, të tilla si rritja e vetëbesimit, kështu që vjehrra juaj ka të ngjarë të mbështetet tek ju dhe t’ju besojë.

4. Mundohuni të mos i përjashtoni në mbledhjet familjare.

Është e rëndësishme që vjehrra juaj të marrë vendime për veten e saj, në mënyrë që ajo të mos ndihet e përjashtuar ose e lënë jashtë. Ajo duhet të jetë në gjendje të ketë zgjedhjet e saj dhe të shprehë ndjenjat kur bëhet fjalë për pjesëmarrjen në ngjarjet sportive të nipërve të saj, përshembull. Mundohuni të krijoni një lidhje dhe marrëdhënie më të mirë me të, në mënyrë që ajo të ndihet më e përfshirë në mbledhjet familjare.

5. Pranoni se ata nuk do t’i bëjnë gjithmonë gjërat ashtu siç dëshironi.

Vjehrra juaj mund t’i ofrojë fëmijës suaj ëmbëlsira me të cilat ju nuk do të pranoni domosdoshmërisht. Megjithatë, ata janë në jetën tuaj dhe ju nuk mund t’i ndryshoni vendimet e tyre, prandaj është më mirë të përshtateni me situatat dhe traditat e ndryshme familjare. Gjyshërit janë aty për të llastuar nipërit e mbesat e tyre dhe ju jeni aty për t’i disiplinuar, ndaj përpiquni të mos fajësoni vjehrrën tuaj për këto veprime.

6. Respektoni dallimet dhe kufijtë.

Familja juaj mund të mos ketë të njëjtat tradita si familja e bashkëshortit tuaj dhe këto dallime mund të shkaktojnë konflikte kur ju nuk mund të vendosni se me cilën familje t’i kaloni pushimet, përshembull. Përpiquni të kuptoni dallimet dhe të komprometoni planet tuaja. Mund t’i kaloni Krishtlindjet me familjen tuaj dhe të vizitoni familjen e bashkëshortit tuaj gjatë verës. Respektimi i dallimeve dhe kufijve është i rëndësishëm për të qëndruar afër me vjehrrën tuaj.

7. Sigurohuni që fëmijët tuaj t’i tregojnë vjehrrës tuaj se e vlerësojnë atë.

Fëmijët tuaj tashmë duhet të dinë të vlerësojnë gjithçka që vjehrra juaj bën për ta.

$ads={2}Post a Comment

Previous Post Next Post